De mooiste moeder

De komende weken gaan we bezig met het thema "familie". Daarbij gebruiken we het boek "de mooiste moeder" van Schatkist. In de gang hebben we een "mooi-maak-winkel" gemaakt.

Pasen

In de klas zijn we druk bezig om het gezellig te maken voor Pasen. Aan het plafond hangen gekleurde eieren en voor de ramen onze geverfde eieren. We hebben ook een kip geknutseld. Op het digibord kijken we naar verhalen en liedjes over de paashaas, kippen en paaseieren. Dat doen we ook in het Engels. Ons favoriete liedje in het Engels is"Boom Chicka Boom Easter".

Verkeer en vervoer

Het thema voor de komende weken is "Verkeer en vervoer". In de klas zijn al heel veel boeken over het thema. We hebben een weg geverfd en daarop een zebrapad en auto's. We hebben ook een rondje door de buurt gelopen om te zien welke verkeersborden er zijn. 
ANWB Streetwise is geweest en alle kinderen kregen met het programma "toet toet" een praktische training in verkeersveiligheid.
In Steenwijkerwold hebben we de fietsenwinkel bezocht. Er was heel veel te zien. We mochten ook in de werkplaats kijken. Van het bezoek hebben we een fotoboekje gemaakt met teksten erbij.

Het nieuwe jaar

Vanmorgen hebben we een oliebol gegeten, een glaasje champagne gedronken en met zijn allen geproost op het nieuwe jaar!

Kerst

We hebben hard gewerkt om de klas gezellig te maken voor het kerstfeest. De kerstboom, die de kinderen versierd hebben, ziet er weer mooi uit. De zelfgemaakte sterren hangen aan het plafond en de rendieren hangen op het raam. 's Morgens zitten we met de open haard (op het digibord) en de lichtjes aan in de kring.
Woensdag 20 december was de kerstmaaltijd. Er waren allemaal hele lekkere hapjes en we hebben ook nog op het plein gezongen.
Donderdag hebben we met de kinderchampagne van Rochelle geproost op de kerstvakantie!

Sinterklaas

Wat was het weer een leuke en spannende periode. Het begon met de pakjes die uit de boot waren gewaaid door de storm op zee. De pakjes hadden we bij de haard gezet in de gang en de volgende dag warren ze weg. We vonden wel een brief en een leeg boek van Sinterklaas waar we allemaal iets in mochten schrijven en tekenen. 
We maakten ook allemaal een tekening voor de Hoofdpiet. Hij ging de tekeningen gebruiken om de cadeautjes in te pakken.
Toen Rommelpiet was geweest kregen we een cadeautje ingepakt met onze tekeningen.
Het boek van Sinterklaas ging weer in de schoen toen het af was en in de gymzaal deden we het Elfsteden Pietenparcours met juf Jari en juf Anouk.
Op 5 december kwam Sinterklaas met twee Pieten bij ons op school en wat had hij bij zich; het boek waar we allemaal wat in geschreven en getekend hadden!
Voor de foto's van alle activiteiten klik hier

Tentoonstelling

Donderdag 16 november was het dan zo ver. De tentoonstelling "gruwelijk eng".
In onze klas was te zien wat we allemaal gemaakt hadden over spinnen, vleermuizen, de gruffalo en bot en botje. We hadden zelfs Gruffalo klauwen koekjes gemaakt en monsterdrolletjes. Wie durfde mocht ze proeven.
Natuurlijk was ook Freddy het skelet in de klas en werd er voorgelezen in het enge hol.
Voor de foto's van de tentoonstelling klik hier

Kinderboekenweek

Vanmorgen was de opening van de kinderboekenweek. Het was GRUWELIJK ENG!!!! 
De komende weken gaan we hier over werken. In de klas komen spinnen, vleermuizen, en...

Een nieuw schooljaar

Het thema waarmee we zijn begonnen is "Een nieuw schooljaar". We hebben allerlei activiteiten gedaan rondom het ankerverhaal. In de poppenkast spelen we het verhaal over Rikkie na en in de luisterhoek luisteren we naar het verhaal mbv het boek. We hebben ook onszelf getekend en al mooie taarten geknutseld voor de verjaardagskalender. 
De lessen Engels gaan over "Where is monkey?". 

Rupsje nooitgenoeg

We zijn al weer een paar weken bezig met het thema rupsen en vlinders. Daarbij gebruiken we het prentenboek "Rupsje Nooitgenoeg".
Er zijn al mooie vingerpoppetjes van het rupsje gemaakt en op het raam hangen vlinders gemaakt met ecoline.
We lezen het boekje over rupsje nooitgenoeg ook in het Engels. Dan gaat het over "The very hungry caterpillar". We weten al veel woordjes in het Engels, zoals egg, caterpillar, cocoon, butterfly, strawberry, apple, pear, orange, lolly pop.

Pasen

In de klas wordt er gewerkt over het thema pasen. Er zijn kippen geknutseld en eieren geverfd. Ook wordt er vaak geteld met eieren. Kakelientje Kip legt steeds eieren en die tellen we iedere morgen. 
We weten ook al woordjes in het Engels; easter, easter egg, hen, chicken, easter bunny, chocolate. 

Lente

"Lente" is het schatkistthema waar we aan werken. Het verlangen naar de lente staat centraal. Wat gebeurt er allemaal in de tuin, met het weer en de dieren.
Er wordt al druk geknutseld, geverfd en getekend over de lente. De klas wordt al lekker fleurig.

Een nieuw jaar

We zijn het jaar 2017 begonnen met een toost op het nieuwe jaar. Iedereen had een drankje en een lekkere "oliebol".
"Een nieuw jaar" is ook het thema waar we de komende weken mee gaan werken.

Kerst

Het wordt al gezellig in de klas. Er zijn sterren geknutseld en die hangen allemaal aan het plafond. In de huishoek wonen de kerstman en de kerstvrouw.
Op woensdag 14 december hebben we kerstliedjes gezongen voor de kinderen uit Cyprus, Hongarije, Spanje, Denemarken en Finland. Dat was erg leuk. Ze zongen ook liedjes voor ons in hun eigen taal.

Op 21 december hebben we 's morgens de toetjes gemaakt voor het kerstdiner. Het zag er erg lekker uit. 's Avonds hebben we alles opgegeten. De ouders hadden ook hele lekkere dingen gemaakt. Onze buiken zaten helemaal vol.

Sinterklaas

De klas begint langzamerhand een Sint en Pietenklas te worden. De huishoek is al veranderd in een Sint- en Pietenhuis en in de gang is een bakkerij.
De bakpieten zijn druk aan het oefenen om mooie taartjes te bakken voor Sinterklaas.

Dinsdagmiddag 22 november zijn we naar bakkerij Muis geweest. We mochten koekjes maken en de bakker vertelde ons hoe hij brood maakt. 
Toen we naar huis gingen hadden we wel twee dozen met eigen gemaakte koekjes en kregen de kinderen ook nog een verrassing.
Voor de foto┬┤s van het bezoek aan de bakkerij  klik hier

Donderdagmorgen hebben we minitaartjes gebakken met het speciale recept van Wellespiet. We hebben alle ingredi├źnten heel precies afgewogen. Daarna maakten we het deeg. Het deeg ging in de speciale taartbakjes. Daarna deden we de bakjes in de oven. Toen de taartjes uit de oven kwamen rook het heel erg lekker. De taartjes smaakten super lekker.

Woensdagmorgen 30 november was er een verschrikkelijke rommel in onze klas. Rommelpiet had goed zijn best gedaan. Hij had ook nog alle schoenen verstopt! Gelukkig vonden we ze allemaal weer terug en zat er ook nog een cadeautje in!

Op maandag 5 december kwam Sinterklaas bij ons op bezoek. Hij had twee Pieten meegenomen. De boswachter had Sinterklaas in het bos gevonden en naar school gebracht. We kregen allemaal een mooi cadeau van de Sint.
Met juf Jari en juf Anouk deden we in de gymzaal Pietengym. We kregen allemaal een Pietendiploma.
De foto's staan in de map "foto's schooljaar".

Herfst

Deze week zijn we begonnen met het thema "herfst". In het lokaal zijn spinnenwebben en ook hele grote spinnen! Op de ramen hangen al mooie herfstbladeren.
We hebben voor Sint Maarten een spinnenlampion gemaakt met een hele grote spin er op!

project water

In groep 1-2 zijn we begonnen met het project over water. Er zijn verschillende boeken over water in de leeshoek. We hebben getekend over water in een druppel. Bij de watertafel hebben we ontdekt hoe kun je een heleboel schuim kunt maken.
Vorige week onderzochten we wat blijft drijven en wat er naar de bodem zinkt. Op de computer is ook van alles te ontdekken over water.
We gaan ook nog Engelse woorden leren die bij water horen.


Donderdag 13 oktober was de tentoonstelling op school. In onze klas was ook van alles te zien en te doen over water.

Groep 1-2 september 2016